قائم مقام معاون توسعه بازرگانی و صنایع جهاد کشاورزی قرار گرفتن ایران در رده کشورهای صادر کننده گندم

ساخت وبلاگ
 

 

 

 

 

 

 قائم مقام معاون توسعه بازرگانی و صنایع جهاد کشاورزی :

   قرار گرفتن ایران در رده کشورهای صادر کننده گندم

  اختصاصی/ستاد تنظیم بازارکشور ،پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی مبنی برصادرات سه میلیون تن گندم را از طریق رینگ صادراتی در اواخر سال1395تصویب نمود.قائم مقام معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزیر جهاد کشاورزی تحقق هدف صادراتی گندم رانیازمند مشارکت همگانی دستگاه های ذیربط می داند.

  

به گزارش غلات نیوز از نگاه هستی ، دکتر مهدی کاظم نژاد ، با اشاره به تشکیل کمیته ایی درراستای افزایش مشارکت دستگاههای ذیمدخل گفت:  این کمیته مرکب از وزارت جهاد کشاورزی ، وزارت صنعت معدن و تجارت ، نماینده وزارت اطلاعات و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده است. همچنین شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز به عنوان مباشر در این کمیته حضور دارد.

وی بااشاره به روند کار کمیته گندم گفت: در آغاز کار کمیته مربوطه پس از برگزاری جلسات متعدد مشکلات صادراتی را مورد بررسی قرار داد. راه حل پیشنهادی جمعی براین بود که گندم تولیدی باید استانداردهای لازم را جهت صادرات و عرضه در بورس داشته باشد.بدین منظور مقررگردید گندم تولیدی به تدریج در بورس کالا عرضه شود.روند قیمت های جهانی گندم مورد بررسی و تجزیه وتحلیل قرار گیرد تا بتوان با بهره گیری از روش های موجود ، تصمیمات لازم برای بهبود بازارهای صادراتی اتخاذ کرد.نکته ایی که در این میان وجوددارد صادرات آرد ومشتقات آن است چرا که ظرفیت قابل توجه ای دراین زمینه وجود داردکه با استفاده از این پتانسیل های بالقوه میتوان ارزش افزوده حاصله کالاها را برای اقتصاد ملی افزایش داد.

کاظم نژادبا بیان این که راه کارها و تدابیر وزیر جهاد کشاورزی منجر به آن شد که درگزارش شورای بین المللی غلات ، ایران در رده کشورهای صادر کننده قرارگیرد. وی تصریح کرد: گندم دراولویت محصولات صادراتی قرار گرفت و با قیمت پایه در بورس کالا در اواخر سال 1395 عرضه شد. هر چند که در ابتدای کار معاملات به کندی صورت می گرفت اما این نخستین بار بود که ایران به عنوان کشور صادر کننده گندم معرفی شد به دلیل نوپا بودن و عدم اعتماد مشتریان نتوانستیم به تمام اهداف خود در این زمینه برسیم. برای کسب موفقیت در صادرات باید استمرار صادراتی وجود داشته باشد.
به گفته وی برای این که اعتماد تجار را به دست آوریم کلاسه بندی گندم ها را در دستور کار قرار دادیم و باید به این سمت برویم و گندم ها به تدریج  براساس کیفیت خریداری شوند.

قائم مقام معاون توسعه بازرگانی و صنایع جهاد کشاورزی  در ادامه  با اشاره به تولید گندم با کیفیت گفت: به عنوان یک دانش آموخته اقتصادمعتقدم برای ورود به بازارهای جدید با موانعی روبرو خواهیم شد که خرید گندم بر اساس کیفیت و خرید از طریق بورس کالای کشاورزی این موانع مرتفع خواهد شد. در شرایط فعلی با وجود جدول افت مفید و غیر مفیدکیفی گندم همچنان این محصول بر اساس کیفیت خریداری نمی شود که یکی از معضلات و موانع پیشرفت این طرح می باشد.
وی درخاتمه به این نکته اشاره کرد که:ما باید به شفاف سازی کمک کنیم.، باید بپذیریم برای حضور در بازارهای جهانی قواعد بین المللی باید رعایت شود. نقاط ضعف را در حداقل زمان ممکن رفع کنیم و پایش بین المللی را جهت حضور مستمر در بازار صادراتی انجام دهیم.

                                     تاریخ:      چهارشنبه ١١ مرداد ١٣٩٦        ساعت:     ٠٩:٤٥

جعفر کاظم نژاد-شلمان...
ما را در سایت جعفر کاظم نژاد-شلمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9jafarkazemnejadd بازدید : 129 تاريخ : دوشنبه 1 مرداد 1397 ساعت: 20:27